суббота

Інтеллектуалки - потенційні алкоголіки

Освічені жінки двадцяти років і старше в середньому на 45% більше схильні до непомірного вживання алкоголю ніж їх ровесниці необтяжені "радощами" вищої освіти. До такого висновку прийшли британські учені.

У дослідженні, опублікованому в четвер на сторінках The Daily Telegraph, зокрема доводиться, що у жінок бальзаковського віку спостерігається зворотна тенденція.

Схильність до надмірних узливань у не освічених жінок в два-сім раз вище, ніж у освічених представниць прекрасної статі.

На думку фахівців, отримані результати пояснюються просто. Жінки не здобули вищої освіти прагнуть до створення сім'ї в ранньому віці. Відповідно в двадцять років вони зайняті пошуком потенційного партнера для браку і дітородіння. Звідси витікає, що в цьому віці жінки і дівчини просто не можуть дозволити собі зловживати спиртними напоями.

Сильна половина людства обходиться без вікових "премудрощів". Чоловіки без освіти в цілому на 63% більш схильні до пороку Бахуса чим їх "колеги" по цеху здобули вищу освіту.

Барбара Джеффріс, один з авторів і ініціаторів дослідження, співробітниця лондонського Інституту дитячого здоров'я вивчала звички 11,5 тисяч британських чоловіків і жінок, що народилися на одному тижні в березні 1958 року. Британців просили розповісти, скільки і як часто вони пили, коли ним було 23, 33 і 42 року. Згідно з результатами опиту, в 23 роки вдавалися до рясних узливань 18%женщин і 36% чоловіків, в 33 - 13% жінок і 28% чоловіків, в 42 - 14% жінок і 31% чоловіків.