среда

Міжнародна компанія проводить клітинну терапію інсульту в Києві

Компанія Stem Cell Therapy International повідомляє про успішне застосування розробленого нею методу клітинної терапії для лікування інсульту.

50-річний пацієнт із США проходив лікування в одній з клінік компанії, розташованої в Києві. В результаті того, що трапився в лютому 2006 року інсульту у нього були паралізовані ліва рука і нога; лікування, що проводилося в США, не дало помітних результатів. У київській клініці йому була виконана трансплантація стволових клітин, а також фізіотерапевтичні і масажні процедури. Через 6 тижнів після цього він зміг самостійно пересуватися, а через 4 місяці він вже міг вести незалежний спосіб життя, наприклад, їздити в метро.

Компанія спеціалізується в області регенеративної терапії і трансплантації стволових клітин. Розроблений Stem Cell Therapy International (SCTI) метод трансплантації стволових клітин не вимагає застосування імуносупресії; компанія шукає можливості застосування клітинних технологій в лікуванні таких захворювань, як м'язова дистрофія, розсіяний склероз, бічний аміотрофічний склероз, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, артрити, травми головного і спинного мозку, інсульти, серцево-судинні захворювання, гепатити, цироз печінки, діабет. Лікування проводиться в клініках за межами США, в тих країнах, де законодавство вирішує застосування методів клітинної терапії. Крім того, в розроблених SCTI методиках лікування використовуються низькомолекулярні білки і людські чинники зростання.