суббота

нишпор ростуть на вуглеводах

Чергового винуватця прищів виявили американські учені. Традиційно дерматологи радять людям з проблемною шкірою виключати з раціону жирне і солодке.

У Колорадському університеті прийшли до висновку, що розмноженню бактерій і утворенню угрів сприяють зовсім не вони, а очищені вуглеводи, які у величезних кількостях з'їдаються нами у вигляді хліба і злаків.

Підтвердження своєї гіпотези учені бачать в тому, що жителі Аляски знати не знали про прищі, поки не перейшли на раціон, звичний для західних країн, а коє в яких куточках миру на зразок островів Папуа - Нової Гвінеї блаженне невідання зберігається до цих пір, тому що обробка продуктів харчування там зведена до мінімуму.

Здогадку тільки збираються випробувати на практиці серед 60 австралійських підлітків, які протягом трьох місяців отримуватимуть особливий раціон з низьким змістом вуглеводів. А поки будь-який охочий може спробувати те ж саме самостійно. Результат ясно буде хорошим. Для фігури - точно.