суббота

Оніщенко пообіцяв ліквідовувати в Росії гепатит B за три роки

Завданням російських медиків є ліквідація в Росії захворюваності кором і гепатитом B до 2010 року. Як передає АМІ-ТАСС, про це на з'їзді всеросійського суспільства епідеміологів, мікробіологів і паразитологів заявив головний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

За його словами, в 2006-2007 роках за рахунок імунізації в рамках нацпроєкта «Здоров'я» захворюваність гепатитом B планується понизити в три рази - до рівня три випадки на 100 тисяч чоловік. Цього року в Росії почнеться здійснення державної програми лікування гепатиту B, в рамках якої медичну допомогу планується надати 5 тисячам чоловік. «Лікування одного хворого коштує від 8 до 18 тисяч доларів в рік», - відзначив Оніщенко.

За даними головного санітарного лікаря, захворюваність краснухою в Росії вдалося понизити з 360 випадків в 2002 році до 123 випадків в 2006-му. До 2010 року цей показник планується понизити ще в 10 разів.

Не дивлячись на те, що з 2002 року Росія визнана країною, вільною від поліомієліту, вакцинація від цього захворювання продовжуватиметься і далі, відзначив Оніщенко. Це необхідно, оскільки поліомієліт до цих пір поширений в Афганістані і країнах Африки. Навіть після зникнення захворювання щеплення дітям робитимуть ще три роки, сказав Оніщенко, додавши, що з 2008 року Росія повністю перейде на безпечнішу вакцину з убитого вірусу, яка використовується Європі і США.