суббота

Російські фахівці підготували препарати для швидкого виявлення ”птічьего гріппа”

Російські фахівці подолали важливий рубіж - в НДІ грипу підготовлені і передані у виробництво діагностікуми - спеціальні препарати, за допомогою яких можна швидко визначати наявність у людини "пташиного грипу". Про це повідомили сьогодні у Федеральній службі по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини /Роспотребнадзор/.

Як пояснили фахівці, за допомогою цих препаратів визначається наявність в організмі людини антитіл. Особливо ефективно діагностікуми проявляють себе по відношенню до сучасних азіатських штамів "пташиного грипу", який останнім часом почав активно розповсюджуватися серед людей. За даними Усесвітньої організації охорони здоров'я, за останній рік в Південно-східній Азії зареєстровано 54 випадки захворювань людей "пташиним грипом", 41 з яких закінчився летальним результатом. У Таїланді від цього захворювання померли 12 чоловік, у В'єтнамі - 29.

Діагностікуми вже зареєстровані і пройшли перевірку встановленими шляхом в Державному НДІ стандартизації і контролю медичних біологічних препаратів ім. Тарасевіча, вони рекомендовані до виробництва комісією з грипозних вакцин і діагностичних штамів.

Фахівці Роспотребнадзора " рекомендують використовувати діагностікуми для обстеження працівників птахівницьких господарств і швидкого виявлення захворювань".