суббота

Траволеченіє перевірили на міцність

Група британських учених вивчила лікувальні властивості деяких рослин і прийшла до висновку, що траволеченіє у багатьох випадках дійсно ефективно. Деякі з досліджених рослин відвіку використовуються в традиційному народному зіллі для лікування таких хвороб, як рак і діабет.

Співробітники Королівського коледжу в Лондоні вивчили різні лікарські засоби з Індії, Гани, Таїланду і Китаю. Вони опитали багато місцевих лікарів, щоб визначити, які саме трави найчастіше використовуються ними.

Учені крім усього іншого досліджували зразки листя каррі, які використовуються індійськими знахарями для лікування діабету.

Відомо, що у хворих, страждаючих діабетом, організм виробляє недостатньо інсуліну, щоб розщеплювати глюкозу в крові. Листя каррі не додає інсуліну в кров пацієнта, але усувають першопричину недуги - знижують вироблення глюкози в організмі.

Крім того, британські фармакологи випробували народні засоби, використовувані в Китаї і Таїланді для лікування онкологічних захворювань. Вони прийшли до однозначного висновку - ці лікарські рослини уповільнюють зростання ракових кліток. Мова, наприклад, йде про тайську рослину Ammannia baccifera і китайському - Illicium verum.

Учені виявили також, що Cammelina diffusa надає унікальну антибактеріальну і антигрибкову дію.

Учені прийшли до висновку, що трави слід ширше використовувати в традиційній фармакології.

Дослідники мають намір вивчити траволеченіє детальніше і виділити конкретні складові в травах, що володіють лікувальним ефектом. Можливо, ліки, зроблені на їх основі будуть що набагато ефективніше існують сьогодні на ринку.

Учені з Королівського коледжу стверджують, що це перше міжнародне офіційне визнання того, що засоби народної медицини дійсно ефективні при лікуванні деяких важких захворювань.