суббота

Секс і шоколад ”розвивають інтелект”

Побільше сексу й темного шоколаду плюс розповсюджена в скандинавських країнах звичка є на сніданок холодне м'ясо - от кращий спосіб розвити інтелект.

А от перегляду мильних опер, спілкування зі скигліями й дієт на основі знежирених продуктів варто уникати, якщо ви хочете підвищити свої розумові здатності, говориться в книзі "Навчитеся тренувати мозки" ("Teach Yourself Traіnіng Your Braіn").

Більшість із зібраних у цій книзі рад досить оригінальні, але автори книги, Терри Хорн і Саймон Уттон, говорять, що вони засновані на результатах новітніх наукових досліджень.

За їхніми словами, розхоже твердження про те, що з віком працездатність мозку неминуче погіршується, не відповідає дійсності, і із цим явищем можна боротися.

Хорн, що викладає в університеті, говорить: "Протягом десятиліть було прийнято вважати, що розумові здатності програмуються на генетичному рівні. Але тепер з'ясовується, що вони залежать від способу життя. У силах людини дотримуватися такого способу життя, що дозволить не тільки уникнути неминучого, як уважалося раніше, погіршення когнітивних здатностей після 17 років, але й постійно поліпшувати їх протягом всього . життя Виходячи з наших тверджень, людина вільна вирішувати, розвивати йому свої когнітивні здатності або дозволити їм умерти".

У книзі розглядається, як дієта, оточення й стрес впливають на розумові здатності. Людям, які хочуть розвити свій інтелект, пропонуються ради й вправи для тренування мозків.

Більшість висловлених у книзі суджень засновано на вивченні хімічних сполук, які виділяються в організмі в результаті із занять.

Автори пишуть, що полові зносини підвищують зміст у крові гормону окситоцина, що змушує мозок людини з неординарні рішення, а характерне для посткоитального періоду підвищення рівня серотонина стимулює креативное й логічне мислення.

Що стосується їжі, те, як затверджують автори, у темному шоколаді були знайдені речовини - такі як магній і антиоксиданти - які поліпшують постачання мозку киснем.

Також рекомендується їсти на сніданок холодне м'ясо. Це наповнює організм енергією й сприяє кращому усмоктуванню живильних речовин.

Автори сподіваються, що книга буде користуватися попитом на ринку засобів, що стимулюють розумовий розвиток, прибутковість якого росте: цього року виробник ігор Nіntendo продав 10 млн портативних ігрових терміналів Braіn Age.

У книзі є ради й із приводу людського оточення, до якого варто прагнути. Хорн говорить: "Спілкуйтеся з людьми, які змушують вас сміятися. Уникайте тих, хто ниє, оскільки люди з негативним поглядом на життя будуть вганяти вас у депресію".

Яка дієта принесе користь вашим мозкам

- Їжте тільки ту рибу, що багата кислотами омега-3.

- Їжте брокколи, це джерело вітаміну К.

- Нехай у вашій дієті буде багато цельнозерновых продуктів, наприклад каші й пасти.

- Їжте помідори, у них багато антиоксидантів.

- Їжте чорну смородину, вона багата вітаміном C.

- Не зловживайте алкоголем, він убиває клітки мозку.

- Не зневажайте сніданком, це життєво важливий прийом їжі.

- Не їжте занадто багато жирної їжі.

- Не зловживайте фастфудом і газованими напоями.