суббота

У Австралії виявлений новий вірус-вбивця

Таємничий вірус став причиною загибелі відразу трьох чоловік, яким були трансплантовані органи від одного і того ж донора.

Цей вірус має якийсь зв'язок з вірусом Ебола, відповідальним за загибель тисяч людей в центральній Африці в 1970-і роки, відзначає газета News Limited.

Експерти з Колумбійського університету Нью-Йорка допомогли вирішити загадку смертей тих, кому були пересаджені органи. Їх викликали, коли місцеві австралійські учені стали в безвихідь.

Первинні аналізи не змогли виявити який-небудь зв'язок між донором і трьома реципієнтами його органів. З вірусом, виявленим у загиблих, учені, як представляється, стикаються вперше в світі.

"Виявлення цього вірусу має національне і міжнародне значення", - вважає американський експерт, що розмовляв з кореспондентом газети.

Ліна Сиріанні, 63-х років, померла в клініці Остіна після того, як їй пересадили нирку. Викладач університету Монаш, 64-річний Гурпал Каур, помер в тому ж Остіні після трансплантації печінки. Третя жертва, ім'я якої не називається, померла після отримання нирки в Королівській лікарні Мельбурну.

Чоловік-донор, який був носієм вірусу-вбивці, помер в клініці Данденонг від крововиливу в мозок, це відбулося в грудні 2006 року. Стало відомо, що незадовго до кончини він повернувся з Европи.

Знов виявлений вірус може викликати такі хвороби "старого світла", як жовта лихоманка, лихоманка Ебола і лімфоцитарний хріоменінгит.