Мати може прищепити дитині любов до овочів і фруктів, якщо сама буде їсти їх у період годівлі грудьми, а також регулярно давати овочі дитині при введенні прикорму.
Відомо, що достаток овочів і фруктів у раціоні захищає від ожиріння, деяких видів раку. Незважаючи на це багато дорослі й дітей їдять зелень мало й нерегулярно.
"Кількість овочів, що з'їдають, і фруктів сильно залежить від того, чи подобається дитині їхній смак. Якщо ми зрозуміємо, як навчити дітей любити ці смаки, ми зможемо з раннього віку привчити їх до здорового харчування", - говорить Julіe A. Mennella з Monell Chemіcal Senses Center (Філадельфія, США).
Julіe A. Mennella і Catherіne A. Forestell виявили, що смакові відчуття з раннього дитинства впливають на подальше відношення до здорової їжі.
У дослідженні брали участь 45 дітей у віці від 4 до 8 місяців, 20 з яких перебували на грудному вигодовуванні. Дітей розділили на дві групи. У першій групі дітям вісім днів підряд давали зелену квасолю, у другій групі - зелену квасолю й персики. До й після оцінили відношення дітей до цих продуктів.
Автори відзначають, що в дітей, що вигодовують грудьми, відношення до квасолі й персиків залежало від того, наскільки регулярно ці продукти вживали сама мати. Імовірно, дитина відчуває смак овочів і фруктів у материнському молоці.
"Це прекрасна система. Смак їжі, що з'їдає матір'ю, передається дитині через амниотическую рідина й грудне молоко. Дитина любить смак тих продуктів, які регулярно їсть мати", - пояснює Julіe A. Mennella.
Протягом 8 днів, коли дітям давали квасоля, відношення до овочу поступово поліпшувалося й у дітей, що вигодовують грудьми, і в дітей, що перебувають на штучному вигодовуванні. Діти стали з'їдати майже в три рази більше квасолі.
"Дитині із самого народження не подобається гіркий смак. Щоб привчити його до овочів, потрібно дати йому можливість звикнути до їхнього смаку", - говорять автори.
Вони також радять матерям не відмовлятися від корисних продуктів тільки тому, що дитина гримасує, коли їх пробує. За даними дослідження, вираження особи дітей найчастіше не пов'язане з їхнім бажанням продовжити прийом їжі.
За матеріалами Reuters Health.
Popular Posts
-
Експерти не підтвердили, що індійські лікарські трави лікують рак, повідомляє ВВС. Раніше на їх чудодійній силі наполягала доктор Розі Деніє...
-
У США з'явилася цікава форма рецептів. У них пацієнтам прописують завести тварин. Собака і кішка - по рецепту. Лікарі вважають, що терап...
-
Дослідження, проведене американськими фахівцями в Санкт-Петербурзі, показало, що дві третини росіянок продовжують вживати спиртне, навіть зн...
-
Проста електростимуляція певних відділів кори головного мозку може викликати у пацієнта нав'язливі галюцинації, що нагадують симптоми ши...
-
Ішемія товстого кишечника - поширене у літніх людей захворювання, останнім часом все частіше діагностується в молодшій популяції, особливо у...
-
Американські учені запропонували новий метод діагностики раки, заснований на аналізі зразків слини. За попередніми даними, точність видавано...
-
Жінки, страждаючі ожирінням на момент зачаття, мають підвищений ризик народження дитини з пороком розвитку. До такого висновку прийшли учені...
-
Курцям, матері яких палили під час вагітності, складніше відмовитися від сигарет. Про це свідчать результати досліджень, проведених фахівцям...
-
Використовувані в даний час критерії можуть неточно відображати дійсне функціональне відновлення у жінок, що перенесли інсульт. Через один р...
-
Група британських учених вивчила лікувальні властивості деяких рослин і прийшла до висновку, що траволеченіє у багатьох випадках дійсно ефек...
Blogger news
Blogroll
About
Categories
- Альтернативная медицина (6)
- Гастроэнтерология (5)
- Гинекология и акушерство (8)
- Дерматология и венерология (7)
- Инфекционные болезни (6)
- Красота и здоровье (6)
- Лабораторная диагностика (5)
- Наркология (5)
- Неврология (10)
- Новости (2)