Мати може прищепити дитині любов до овочів і фруктів, якщо сама буде їсти їх у період годівлі грудьми, а також регулярно давати овочі дитині при введенні прикорму.
Відомо, що достаток овочів і фруктів у раціоні захищає від ожиріння, деяких видів раку. Незважаючи на це багато дорослі й дітей їдять зелень мало й нерегулярно.
"Кількість овочів, що з'їдають, і фруктів сильно залежить від того, чи подобається дитині їхній смак. Якщо ми зрозуміємо, як навчити дітей любити ці смаки, ми зможемо з раннього віку привчити їх до здорового харчування", - говорить Julіe A. Mennella з Monell Chemіcal Senses Center (Філадельфія, США).
Julіe A. Mennella і Catherіne A. Forestell виявили, що смакові відчуття з раннього дитинства впливають на подальше відношення до здорової їжі.
У дослідженні брали участь 45 дітей у віці від 4 до 8 місяців, 20 з яких перебували на грудному вигодовуванні. Дітей розділили на дві групи. У першій групі дітям вісім днів підряд давали зелену квасолю, у другій групі - зелену квасолю й персики. До й після оцінили відношення дітей до цих продуктів.
Автори відзначають, що в дітей, що вигодовують грудьми, відношення до квасолі й персиків залежало від того, наскільки регулярно ці продукти вживали сама мати. Імовірно, дитина відчуває смак овочів і фруктів у материнському молоці.
"Це прекрасна система. Смак їжі, що з'їдає матір'ю, передається дитині через амниотическую рідина й грудне молоко. Дитина любить смак тих продуктів, які регулярно їсть мати", - пояснює Julіe A. Mennella.
Протягом 8 днів, коли дітям давали квасоля, відношення до овочу поступово поліпшувалося й у дітей, що вигодовують грудьми, і в дітей, що перебувають на штучному вигодовуванні. Діти стали з'їдати майже в три рази більше квасолі.
"Дитині із самого народження не подобається гіркий смак. Щоб привчити його до овочів, потрібно дати йому можливість звикнути до їхнього смаку", - говорять автори.
Вони також радять матерям не відмовлятися від корисних продуктів тільки тому, що дитина гримасує, коли їх пробує. За даними дослідження, вираження особи дітей найчастіше не пов'язане з їхнім бажанням продовжити прийом їжі.
За матеріалами Reuters Health.
Popular Posts
-
Клітини головного мозку, отримані з людських ембріональних стволових клітин (ЕСЬК), значно покращують стан щурів з хворобою Паркінсона. Але ...
-
Протягом багатьох років вважалося, що в синтетичних подушках заводиться менше цвілевих грибів, тому вони більше підходять алергікам і астмат...
-
Д-р James Meschia і його колеги (Клініка Mayo, Рочестер) спостерігали за 505 пацієнтами середнього віку 65 років, 81% з яких був включений в...
-
В рамках дослідження "випадок-контроль" 440 инсультных хворих були розділені на дві групи по підлозі і потім зіставлені один одном...
-
Едгардо Сомільяна (Edgardo Somigliana) (Fondazione Ospedale Maggiore Policlinico, Milan) і колеги припустили, що кількість вітаміну D може в...
-
Використовувані в даний час критерії можуть неточно відображати дійсне функціональне відновлення у жінок, що перенесли інсульт. Через один р...
-
Експерти не підтвердили, що індійські лікарські трави лікують рак, повідомляє ВВС. Раніше на їх чудодійній силі наполягала доктор Розі Деніє...
-
Проста електростимуляція певних відділів кори головного мозку може викликати у пацієнта нав'язливі галюцинації, що нагадують симптоми ши...
-
Освічені жінки двадцяти років і старше в середньому на 45% більше схильні до непомірного вживання алкоголю ніж їх ровесниці необтяжені ...
-
Учені виявили, що багато хто з відкритих і синтезованих речовин пов'язаний з небезпекою для здоров'я людини. За півтора століття інт...
Blogger news
Blogroll
About
Categories
- Альтернативная медицина (6)
- Гастроэнтерология (5)
- Гинекология и акушерство (8)
- Дерматология и венерология (7)
- Инфекционные болезни (6)
- Красота и здоровье (6)
- Лабораторная диагностика (5)
- Наркология (5)
- Неврология (10)
- Новости (2)