суббота

Терапія тваринами - останнє слово в медицині

У США з'явилася цікава форма рецептів. У них пацієнтам прописують завести тварин. Собака і кішка - по рецепту. Лікарі вважають, що терапія чотириногими друзями інший раз може допомогти хворим набагато краще за пігулки.

Із США репортаж Олександра Панова.

Ідея емоційної підтримки у вигляді терапії тваринами, можна сказати, оволоділа масами. У американському міністерстві транспорту, що посилює правила безпеки на авіарейсах, навпаки, зробили послаблення для тих, у кого домашня тварина не тільки друг, але і ліки. Тепер такі пасажири допускаються на борт разом з тваринами. Дуже важливо мати відповідний документ інакше - проблема.

Для 6-річного Макса Лопеса його собака шарпей Голіаф означає цілий світ...

Макс: "...потому що він мій кращий друг. Я люблю його, а він любить мене".

Це не просто дружба, але і медична необхідність. Діагноз дитини - природжена хвороба серця. Вона довела хлопчика до депресії. Рекомендація лікаря - Максу для емоційної підтримки необхідно мати домашня тварина. За умовами оренди житла, Лопеси не можуть собі це дозволити.

Абігайл Лопес, мати хлопчика: "Ми багато раз намагалися пояснити домовласникові, що наш син хворий і лише тому ми купили собаку".

Джон Чорна, ставши свідком самогубства сусіда, впав в депресію. Щоб вийти з цього стану, він завів кішку, що заборонене в його будинку. Сусіди не полінувалися скинутися на адвоката і подати на Джона до суду. Тепер він шукає нове житло.

Не дивлячись на повсюдну любов до тварин, закон - над усе. Сім'я Лопес свій судовий процес виграла. Собака у хлопчика залишився тільки тому, що американське правосуддя визнало - тварина не тільки друг, але і терапевтичний засіб.

У США домашніх тварин значно більше, чим самих американців. 338 мільйонів чотириногих друзів людини і 290 мільйонів чоловік. І лише цього року, американці витратять на їх зміст 34 мільярди доларів.